Nägin, kuidas tehakse väga head salatikastet (küüslauk, sinep, veiniäädikas ja oliiviõli) ja õppisin, et sellega segatakse kokku ainult salatilehed. Muu salatisisu käib teise kaussi ja sealt taldrikule.
Esimesel pildil kasvab õunapuu, eks? Isegi natuke kollakaks värvuvad õunad on küljes. Lähemalt uurides selgus, et ei ole. On hoopis diospüros kaki, mille "õunad" on hurmaad ja lähevad novembriks orantsiks. Täna nägin selliseid Prüsselis turul.
Teisel pildil jällegi ei ole suurte lehtedega tamm - viigipuu oks on. Ehh, ma olin siin poes ja turul värskeid viigimarju piidelnud, aga need tundusid nii nahksed. Head pehmed ja maitsvad hoopis, selgus. Sealsed on muidugi hulga paremad kui siin suures linnas.
Tänane poes-turulkäik Prüsselis maksis rohkem kui 2 inimese 5 päeva söök Provence'is. Oh jah.
No comments:
Post a Comment