Sunday 10 April 2016

Austripüügil

Nüüd olen ma siis ka austripüügil käinud! Või noh, austreid korjamas. Hollandis, kohe Belgia piiri lähedal. Ikka hea, kui on teadlikke ja elunautivaid sõpru.
Paiga nimi on Schouwen-Duiveland Nationaal Park Oosterschelde Schelphoek ja sinna on Prüsselist nii 1,5 tunni tee. Kusjuures kui Prüsselis oli hall ja vihm, siis rannas oli lausa ilus - päike ja sinitaevas ja tüüne meri.
Ühesõnaga - tuleb oodata, et meri kodust ära läheks ja siis hakata austreid kivide küljest lahti kangutama. Kui käterammust ei piisa, tuleb appi võtta mõni käepärane tööriist, näiteks kruvikeeraja.
Mõni auster avanes juba kangutamise käigus, selle sai siis kohe preemiaks alla luristada. Muud läksid anumatesse oma aega ootama.
Austrilahe kõrval asuva parkla serva olid paigaldatud baarilauaks paraja suuruse ja kõrgusega kiviplokid. Karpide avamiseks aga on taas hea kasutada mõnd käepärast kruvikeerajat.
Kui austri peale joomiseks sobib külm valge vein, siis peaks ju sama hästi sobima ka külm valge õlu? Austrid olid ilmselt kõige pontsakamad keda ma üldse näinud olen. Vähemalt 15 tükki mahtus siiski kõhtu.



No comments:

Post a Comment